Новините от деня, вторник, 8 декември

08.12.2015 | 18:55
по статията работи: econ.bg
По-важните заглавия в Econ.bg
Новините от деня, вторник, 8 декември
Снимка: Thinkstock/Guliver

Застраховките вече ще могат да се сключват и по електронен път

Застраховките вече ще могат да се сключват и по електронен път. Това решиха депутатите от парламентарната икономическа комисия, като приеха промените в Кодекса за застраховането. Предстои измененията да бъдат гласувани в пленарна зала.

Френските компании бележат слабо възстановяване

Френските компании бележат слабо възстановяване, но някои сектори все още остават рискови. Ръстът на икономиката на страната се възстановява, но остава крехък. Очакванията са през тази година той да е 1,1% и 1,4% за 2016 г., се посочва в изследване на Кофас.

БВП на България е нараснал с 0,2% през третото тримесечие

Вторите предварителни данни за представянето на икономиките от Европейския съюз, публикувани от Евростат, показват, че икономиката на България е регистрирала растеж от 0,7% през третото тримесечие спрямо периода април-юни. На годишна база е постигнато нарастване от 2,9%, като така страната се представя по-добре от средното и за Европейския съюз, и за Еврозоната, показва още публикуваната статистика.

Икономиката на България ще се забави през 2016 г.

Забавянето на икономическия растеж на България през идната година ще бъде породено от спада на усвояването на средства от еврофондовете, коментира министърът на икономиката Божидар Лукарски в интервю за „Стандарт“. Той е на мнение, че тази година доброто усвояване на европейски субсидии, заедно с нарастването на износа и спада на цените на петрола, който доведе по поевтиняване на горивата, ще спомогнат за доброто представяне на страната през тази година. 

Промишленото производство с леко подобрение

Индексът на промишленото производство през октомври нараства минимално спрямо предходния месец. Увеличението е с 0,1%, сочат предварителните данни на Националния статистически институт (НСИ). Спрямо октомври месец миналата година повишението е с един процент.

Работодателите в страната планират ръст на новите служители с 10%

Работодателите от всички 10 индустриални сектора очакват увеличение на работната си сила през първото тримесечие на 2016 година. Най-много нови служители ще бъдат наети в производствения бранш и в хотелиерството и ресторантьорството, където нетните прогнози за заетостта са +18%. Това става ясно от обзорното изследване на Менпауър за заетостта през първото тримесечие на следващата година.

JAB Holding създава империя в индустрията за производство на кафе

Гигантът JAB Holding Co. извърши още една крачка към превръщането си в империя в индустрията за производство на кафе, след като в понеделник сключи най-голямата сделка в отрасъла, придобивайки Keurig Green Mountain Inc. за 14 милиарда долара, предаде Bloomberg. 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 20.06   451 г. – Битка на Каталаунските полета: Войските на римския военноначалник Флавий Аеций спират ордите на хуна Атила. 840 г. – Руан е нападнат от викингите,...