Новините от деня, сряда, 21 октомври

21.10.2015 | 19:30
по статията работи: econ.bg
Новините от деня, сряда, 21 октомври
Снимка: Sxc.hu

Как държавното управление на икономиката вкара Бразилия в рецесия

На фона на всички рискове и песимистични прогнози за икономиката на Бразилия, по-притеснителен е фактът, че предприемаческата функция е изместена на заден план, обремена от множество административни тежести и бюрократични процедури. Времето, необходимо за започване на бизнес в Бразилия, е 16 пъти по-дълго от това в САЩ и почти три пъти спрямо това в Китай и Индия.

Знак за какво може да е разпродажбата на щатски дълг от Китай

С по-високите вносни стоки, с евентуално отслабване на долара, с колосалните проблеми за фиска и активната парична политика на Фед, не бива да оставаме учудени, ако в един хубав момент се окаже, че инфлацията при потребителските цени почне да се показва.Това ще и знакът за тези 2,5 трилиона долара, които днес търговските банки държат като свръхрезерви на лихвоносен депозит във Фед, да нахлуят във финансовата система, водейки до неизбежна до още по-висока инфлация и по-високи лихви.

Нови проекти заливат пазарите на офиси и индустриални площи

В сегмента на търговските площи като нови конкуренти се очертават проектите в процес на преструктуриране, които търсят място на пазара. Продължават и активните покупки на строителни парцели, предимно за развитие на нови офисни, индустриални и жилищни проекти. През периода те са формирали около 60% от общия инвестиционен обем.
Министерството на финансите обяви, че създава „Фонд на фондовете“

 Фондът ще се занимава с „ хоризонталните процедури, свързани с прилагането на финансовите инструменти, като например разработването на инвестиционна стратегия, юридическите процедури, одита, докладването и всичко, свързано с механизма за финансово управление и контрол на европейските средства“.

В сряда Starbucks Corp. и Fiat Chrysler Automobiles NV бяха принудени да доплатят по 30 млн. евро от европейския регулатор, предаде Bloomberg. Двете компании са първите пострадали от опитите на Европейския съюз (ЕС) да се справи със страните, познати като „данъчен рай“. Европейската комисия разследва още дали Холандия и Люксембург са осигурявали държавна помощ на компаниите.

Над 877 000 лева ще бъдат изплатени на рибарски общности, съобщиха от Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ). Средствата са по шест проекта от „Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство“ и са реализирани от Местни инициативни рибарски групи (МИРГ) като част от стратегиите за развитие на рибарските общности.

Тази статия ви хареса? Следете всичко най-интересно от Econ.bg и във
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 25.01   41 г. – Сенатът избира Клавдий за римски император. 1327 г. – 14-годишният Едуард III става крал на Англия, но страната се управлява от неговата майка кралица...