Подобряваме връзките с Катар 1

25.02.2014 | 17:12
по статията работи: Елица Елефтерова
Двете страни продължават диалога за конкретни съвместни действия
Подобряваме връзките с Катар
Снимка: Sxc.hu

Отношенията между България и Катар никога не са били на такова равнище, с толкова интензивен политически диалог. Това заяви външният ни министър Кристиан Вигенин по време на срещата си с катарския си колега д-р Халид бин Мохаммад Ал-Атия.

Днешната среща е продължение на диалога между двете страни и дава възможност да бъдат планирани следващите стъпки, които да изпълнят сътрудничеството с по-конкретни резултати, допълва Вигенин, цитиран от пресцентъра на Министерство на външните работи.

"Имаме отлични отношения, които се развиват през годините", заяви от своя страна министър Ал-Атия, като допълни, че пред двете държави има съвместно бъдеще.

В края на януари тази година катарската търговско-промишлена палата предложи създаване на Българо-катарски бизнес съвет, който да насърчава и развива двустранната търговия. Това стана по време на българо-катарската Смесена комисия за икономическо и техническо сътрудничество в град Доха.

В Доха тогава присъства българска делегация, водена от икономическия министър Драгомир Стойнев. Двете страни се договориха за създаването на общ инвестиционен фонд между България и Катар, койтостимулира и подпомага малките и средни компании у нас.

Обсъждат се и проекти като изграждането на регионален приемен терминал за втечнен природен газ на северното гръцко крайбрежие на Егейско море, проект за скоростен път между Русе и Свиленград и смесено дружество, подпомагащо износа на агнешко месо от България към Катар.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари 3
Подреди по: Най-нови | Най-стари

esther veritas 26.02.2014 | 08:47
Здравейте , Това е , за да се информира широката общественост , че г-жа Esther Veritas , частен заем заемодателят има отвори финансова възможност за всеки, който се нуждае от никаква финансова помощ. Ние даваме заем при 2 % лихва за физически лица , фирми и дружества по ясен и разбираем начин и състояние. свържете се с нас днес по електронната поща на адрес: ( estherveritas@live.co.uk )
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 26.04   1336 г. – Франческо Петрарка изкачва връх Ванту – символичен рожден ден на алпинизма. 1802 г. – Наполеон Бонапарт подписва обща амнистия, която позволява...