По схемата "Безопасен труд" може да се кандидатства за нови 42 млн. лв.

23.10.2012 | 15:49
по статията работи: Петя Бързилска
Крайният срок за кандидатстване е 26 ноември 2012 г.
По схемата "Безопасен труд" може да се кандидатства за нови 42 млн. лв.
Снимка: Sxc.hu

Нараства броят на предприятията с внедрени добри практики за здраве и безопасност при работа. Това заяви министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов днес по време на откриването на националната конференция на тема „Здравословни работни места. Да работим заедно за превенция на риска”.

Форумът се реализира в рамките на Европейската седмица по безопасност и здраве при работа и е насочен към подобряване на информираността, засилване ролята на превенцията и намаляване на трудовите злополуки и професионалните болести чрез представяне на добри практики.

По думите на Младенов през първата фаза на схема „Безопасен труд” на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” са подписани договори с 240 предприятия на стойност 30 милиона лева. Тези средства отиват директно в модернизация и подобряване на условията на труд, каза министърът.

Работодателите могат да кандидатстват по втората фаза на схемата за нови 42 млн. лева. Крайният срок за кандидатстване е 26 ноември 2012 г.

"Подобряването на условията на труд в предприятията е приоритет в работата на МТСП и като доказателство за това е нашето намерение през следващия програмен период на оперативната програма пак да има заложени средства в тази сфера", заяви Младенов. Той напомни, че спазването на безопасни условия при работа е ангажимент както на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда” и работодателите, така и на всеки работник, който трябва да бъде отговорен към здравето си.

Участие във форума взеха представители на социалните партньори, ИА ГИТ, Националния осигурителен институт (НОИ), Министерството на здравеопазването и др. Конфедералният секретар на КТ „Подкрепа”, завеждащ отдел "Индустриални отношения и устойчиво развитие", Александър Загоров подчерта, че до момента държавата никога не е отделяла толкова много средства за подобряване на условията на труд, както през тази година.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 08.08   1709 г. – В Португалия е извършен първият успешен опит за полет с балон, изпълнен с топъл въздух. 1786 г. – С покоряването на връх Монблан Джак Балма и Мишел...