Столична фирма ще филетира сьомга от Норвегия

12.04.2012 | 14:15
по статията работи: Теодора Пенева
Инвестицията по ОПРР надхвърля 4 млн. лв.
Столична фирма ще филетира сьомга от Норвегия
Снимка: Sxc.hu

Модерно предприятие за преработка на филетирана и пушена сьомга ще бъде изградено с инвестиция, надхвърляща 4 млн. лв., информират от пресцентъра на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА). Проектът ще се реализира в рамките на Мярка 2.6 "Инвестиции в преработка и маркетинг на продукти от риболов и аквакултура" от Оперативната програма за развитие на сектор "Рибарство" (ОПРР).

Фирмата бенефициент е ЕТ "Алекс - Александър Христов Спасов" от град София. Тя има дългогодишен опит в областта на търговията с риба и рибни продукти. Започвайки собствено производство на различни продукти от месо от сьомга, тя ще разшири дейността си. През последните години то е едно от най-търсените рибни меса в национален и в световен мащаб.

Новото предприятие ще разполага с хладилен склад за съхранение на суровината и на готовата продукция. За да се достигне високо качество на произвежданата стока, то ще бъде оборудвано и с висок клас машини.

Компанията предвижда внос на суровината от Норвегия. Ако реализира проекта съгласно подписания договор, тя ще произвежда по 191 880 кг сурова и по 120 120 кг пушена филетирана сьомга за една година.

Инвестицията по проекта е 2 570 138 лв., а отпуснатата финансова помощ е на стойност 1 542 083 лв. Срокът за изпълнение е 12 месеца, след което ще се отворят 25 работни места - 15 за мъже и 10 за жени.

Оцени статията:
5.00/2
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
СИНХРОН-С ООД Пълен инженеринг на системи за пожарна безопасност и системи за сигурност
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
На Гергьовден: - Георги, не пи ли достатъчно??? - Трай и сипвай, че трябва да се прибирам вкъщи да се боря с ламята...
На този ден 16.07   622 г. – Пророкът Мохамед се премества от Мека в Медина, което се смята за начало на ислямската вяра и на ислямския календар. 1054 г. – В Константинопол...