Тази вечер за Брюксел и Страсбург заминава президентът Георги Първанов

04.02.2002 | 14:50
по статията работи: econ.bg
Това е първото посещение на новият български президент в чужбина

 

Президентът Георги Първанов заминава тази вечер за Брюксел и Страсбург на първото си посещение в чужбина като държавен глава на България, съобщи Дарик радио. Визитата ще покаже приемствеността в основните външно-политически приоритети – присъединяване на България към НАТО и ЕС, които са обявени за стратегическа цел през целия мандат.

На 5 февруари в Брюксел президентът ще има аудиенция при крал Албер II. Ще се срещне с премиера Ги Верхофстат, с министри и с председателя на Камарата на представителите на белгийския парламент. На 6 февруари Георги Първанов ще има работна закуска с белгийски инвеститори в България и среща с белгийски журналисти. След това президентът ще посети щаба на НАТО и ще се срещне с върховния главнокомандващ обединените въоръжени сили на НАТО в Европа, ген. Джоузеф Ралстън.

Следобед в централата на НАТО в Брюксел г-н- Първанов ще разговаря с генералния секретар, лорд Джордж Робъртсън. По-късно на 6 февруари в Брюксел започват срещите с върховния представител за външната политика и сигурността Хавиер Солана и с еврокомисаря по разширяването Гюнтер Ферхойген.

/Новините се предоставят от BEF News Desk/

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 19.09   335 г. – Далмаций е повишен в цезар и става управител на провинциите Тракия и Македония на Римската империя. 1356 г. – Стогодишната война: В Битката при Поатие...