Цената на златото падна до 4-месечно дъно

21.11.2013 | 09:30
по статията работи: Момчил Лалев
Среброто се търгуваше почти без промяна
Цената на златото падна до 4-месечно дъно

Председателят на Федералния резерв Бен Бернанке заяви на 19 ноември, че докато пазара на труда в САЩ не се стабилизира централната банка няма да предприема ограничаване на програмата си за изкупуване на облигации, припомнят от "Блумбърг".

Вчера (20 ноември) обаче, настъпи неочакван обрат - от протокола от заседанието на Фед през октомври, публикуван снощи стана ясно, че "Централната банка на САЩ планира да ограничи месечните покупки на облигации през идните месеци".

В резултат на новината златото с незабавна доставка падна с 2,7% до 1 241.13 долара за тройунция вчера (20 ноември) на борсата в Сингапур, което е най-ниското му ниво от 9 юли насам. Златото с доставка през декември поевтиня с 0,8% до 1 247.90 долара за тройунция на борсата в Ню Йорк.

"Решението на Фед определено не се харесва на инвеститорите, но мотивите за това решение са динамични. Те подлежат на ежедневна ревизия. Ако например, през идните месеци станем свидетели на по-слаби икономически данни, това чувствително ще понижи вероятността от реализацията на това решение", заяви Йордан Елисео, главен икономист на ABC Bullion в Сидни (Австралия).

Среброто с незабавна доставка се търгуваше почти без промяна за 19,9024 долара за тройунция. Платината поскъпна с 0,5% до 1 399.60 долара за тройунция, а паладият повиши стойността си с 0,4% до 714.94 долара за тройунция.

Оцени статията:
5.00/1
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 12.04   238 г. – Римският император Гордиан II загива в битка с Максимин Трак, а баща му, съимператор Гордиан I се самоубива, научавайки за смъртта на сина си. 467 г....