Чакаме нови таблети от Microsoft

23.09.2013 | 11:10
по статията работи: Георги Георгиев
Моделите от серията Surface вероятно ще бъдат обявени в понеделник на събитие в Ню Йорк
Чакаме нови таблети от Microsoft

Щатският технологичен гигант Microsoft възнамерява да представи нови модели от серията таблетни компютри Surface. В това число влиза и модел с малък екран, който ще се конкурира с Nexus 7 на Google и iPad Mini на Apple, съобщава „АП“.

Очаква се моделите да дебютират на събитие, което Microsoft организират в понеделник (23 септември) в Ню Йорк.

Ако информацията се окаже вярна, то таблетите ще се появява близо месец преди 17 октомври – датата, на която официално ще дебютира новата версия на операционната система на Microsoft – Windows 8.1. Въпросната ще работи и върху по-евтините и популярни устройства с по-малки сензорни екрани. Предишната версия на Windows 8 беше ограничена до таблети с екрани между 10 и 12 инча.

Според наблюдатели новите модели на Surface ще бъдат по-леки и тънки, благодарение на процесорите, които ще изразходват по-малко енергия и няма да се нуждаят от вентилатор за охлаждане. Те ще са от серията Intel Haswell – чипове, които вече се използват в лаптопи на Apple, Samsung, Dell и други компании.

Microsoft започнаха да продават Surface таблетите си миналия октомври, но търсенето им се оказа слабо. Компанията успя да достави едва милион таблети за първите три месеца на 2013 г., сочат данните на анализаторите от IDC. Така Microsoft успя да обхване едва 2 процента от пазара, като от второто тримесечие на тази година изпадна от списъка на IDC за петте най-големи производители на таблети в света.

Тази статия ви хареса? Следете всичко най-интересно от Econ.bg и във
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 28.05   1358 г. – Във Франция започва най-голямото селско въстание през Средновековието, известно като "Жакерия". 1754 г. – Френско-индианската война: Състои...