Ще бъде създаден Българо-румънски бизнес съвет

14.04.2003 | 19:01
по статията работи: econ.bg
Румъния вижда възможността за разширяване на двустранните връзки в областта на енергетиката, водния транспорт, селското стопанство

 

Споразумение за създаване на Българо-румънски бизнес съвет подписаха днес председателите на българската и румънската търговско-промишлени палати. Това стана по време на Бизнес форум открит от президентите на България Георги Първанов и на Румъния Йон Илиеску, предаде Дарик радио.

Европейската перспектива пред България и Румъния изисква активизиране на двустранните ни търговско-икономически отношения, заяви при откриването на форума президентът Георги Първанов, и определи тези отношения като незадоволителни. Румъния вижда възможността за разширяване на двустранните връзки в областта на енергетиката, водния транспорт, селското стопанство каза президентът Илиеску. Той призова фирмите участнички в бизнес-форума да се включат в процеса на приватизация в Румъния. Българо-румънския бизнес съвет ще улеснява фирмите за присъединяването им към европейските пазари, каза председателят на Българската търговско-промишлена палата Божидар Божинов. Съветът ще обсъжда възможността за улесняване на преминаването на общата граница между двете страни, създаването на един граничен пункт, облекчаването на многото различни такси. Изграждането на магистрала между Букурещ и София също е условие за активизиране на икономическите отношения, подчерта Божинов.

Това съобщиха от БГНЕС за ECON.BG.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Женевски конвенции
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 19.09   335 г. – Далмаций е повишен в цезар и става управител на провинциите Тракия и Македония на Римската империя. 1356 г. – Стогодишната война: В Битката при Поатие...