ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 84 ОТ 25 АПРИЛ 2012 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 209 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2009 Г. ЗА ОСИГУРЯВАНЕ НА ФИНАНСИРАНЕ ЗА ИЗГРАЖДАНЕТО НА РЕГИОНАЛНИ СИСТЕМИ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА БИТОВИТЕ ОТПАДЪЦИ, НА РЕГИОНАЛНИТЕ СЪОРЪЖЕНИЯ ЗА

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 84 ОТ 25 АПРИЛ 2012 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 209 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2009 Г. ЗА ОСИГУРЯВАНЕ НА ФИНАНСИРАНЕ ЗА ИЗГРАЖДАНЕТО НА РЕГИОНАЛНИ СИСТЕМИ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА БИТОВИТЕ ОТПАДЪЦИ, НА РЕГИОНАЛНИТЕ СЪОРЪЖЕНИЯ ЗА ПРЕДВАРИТЕЛНО ТРЕТИРАНЕ НА БИТОВИТЕ ОТПАДЪЦИ И ЗА ЗАКРИВАНЕТО НА ОБЩИНСКИ ДЕПА ЗА БИТОВИ ОТПАДЪЦИ (ДВ, БР. 68 ОТ 2009 Г.)

В сила от 04.05.2012
Обн. ДВ. бр. от 4 Май 2012г.
МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ
ПОСТАНОВИ:
§ 1. В накрая се добавя "или друго безвъзмездно финансиране, предоставено чрез Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда".
§ 2. В се правят следните изменения и допълнения:
1. В ал. 1 накрая се добавя "или друго безвъзмездно финансиране, предоставено чрез Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда".
2. Създава се нова ал. 2:
"(2) Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда предоставя средствата към общините чрез трансфер в размер, ненадвишаващ сумите, определени в програмата по чл. 8, ал. 1 за всяка община, след провеждане на процедури по реда на Закона за обществените поръчки за избор на изпълнител."
3. Досегашната ал. 2 става ал. 3 и в нея думата "трансфери" се заменя със "средства по ал. 1".
4. Създава се ал. 4:
"(4) Министърът на финансите може да предоставя временни безлихвени заеми на основание чл. 33 от Закона за устройството на държавния бюджет по бюджета на Министерството на околната среда и водите за изпълнение на програмата по чл. 8, ал. 1 от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда."
§ 3. В едноседмичен срок от влизането в сила на постановлението общините, получили трансфери през 2010 и 2011 г., възстановяват получените средства по сметка на централния бюджет, в случай че към същата дата все още нямат сключени договори с изпълнители на проектите.
§ 4. Постановлението влиза в сила от деня на обнародването му в "Държавен вестник".
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив