Станишев не иска да става кмет на София

18.08.2009 | 17:08
по статията работи:
Бившият премиер настоява Сметната палата да направи финансов одит на Столична община
Станишев не иска да става кмет на София

Сметната палата да направи финансов одит на Столична община, предложи бившият премиер Сергей Станишев в отговор на намерението на парламента да възложи на одитната институция проверка на дейността на предишния Министерски съвет.

След заседание на Изпълнителното бюро на БСП, лидерът на партията даде да се разбере, че няма намерение да се кандидатира за кмет на София, каквито настоявания се чуха сред "червените". Станишев имал по-важна задача на предстоящия конгрес да предложи визията си за обновяване на БСП след изборната загуба, информира Dariknews.bg.

За съжаление хората от новия Министерски съвет се превръщат в нещо като домоуправители. Не като министри, които трябва да водят политики. Освен орязване на разходите, да сте чули за антикризисна политика? Освен преглед на предишното правителство, да сте чули нещо обърнато напред?”, коментира бившият премиер, цитиран от Агенция "Фокус".

Според него това ще върши работа няколко месеца, но проблемите ще се задълбочават. По думите му динамиката на икономическата криза е много сериозна. „Някои страни вече излизат от рецесията, но за да може България да мине през този период трябват реални политики”.

Той коментира още дейността на 41 Народно събрание. „Странно е председателят на Парламента да свиква извънредно заседание в рамките на една работна седмица. За съжаление съдържанието на дневния ред е доста кухо”, каза той.

Новото правителство слага свои хора на ключови позиции. Това се нарича лов на вещици, обяви още бившият премиер на България.

По думите му политическа чистка е решението на бюджетната комисия да предложи на Народното събрание да отмени назначението на професор Николай Неновски за подуправител на БНБ.

"Дава се знак за политическа чистка. Очевидно Министерския съвет тръгват по този път на конфронтация и чистки в администрацията. Когато става дума за смяна на политическо ниво, това е закономерно. Но когато става дума за прочистване, това е нещо различно”, каза председателят на социалистическата партия.

Според него няма повод и обективна причина Неновски да не бъде подуправител на БНБ, защото има безспорни професионални качества и не е обвързан с никоя политическа сила.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
-  Тате, защо Земята се върти? -  Как така се върти, бе! Да не си ми изпил ракията?
На този ден 19.04   65 г. – разкрит е "Пизоновия заговор" срещу император Нерон. 548 г. – Тържествено е осветена базиликата Сан Витале в Равена от 27-ия епископ на...