Топ мениджър: Правенето на бизнес в България крие предизвикателства

29.04.2010 | 12:24
по статията работи: Петър Чернев
Съкращаването на разходи за обучение и реклама по време на криза е голяма грешка, заяви Филип Клейтън - директор "Бизнес развитие" на контактните центрове 60К
Топ мениджър: Правенето на бизнес в България крие предизвикателства

Най-големите предизвикателства пред правенето на бизнес в България са бюрократичните спънки, манталитетът на работа и липсата на конкуренция в доставките на общественте услуги. Това заяви Филип Клейтън - директор "Бизнес развитие" на контактните центрове 60К, в презентацията си по време на втория ден от провеждашия се в София форум "За Вашия успех - практически опит от топ мениджъри в България".

Econ.bg е медиен партньор на форума, заедно с други водещи бизнес и национални медии.

Като пример за бюрократична спънка Клейтън посочи факта, че ако фирмата иска да построи сграда в София и да прокара ток - трябва да се обърне към ЧЕЗ, а ако иска да я построи във Варна - трябва да се обърне към Е.ОН.

В същото време като лоша част от манталитета на българина беше посочен навикът да се паркира по тротоарите. По този повод Клейтън се пошегува, че в София хората трябва да избягват да надраскават с пирон колите, спрени на тротоарите - навик, който е често срещан на Запад, тъй като ще надраскат последен модел "Мерцедес".

В рамките на презентацията си мениджърът от 60K определи решението по време на криза да се съкращават разходи за обучение и реклама като голяма грешка.

Той коментира, че за всяка фирма служителите трябва да са на първо място. Това от своя страна ще доведе до това клиентите да бъдат на първо място за всеки служител.

По време на криза наемането на служители е жизнено важно, беше отчетено още от Филип Клейтън. Той добави, че за да върви напред дадена фирма, то тя трябва да "излезе от стадото".

В заключение Клейтън препоръча на България да инвестира силно в инфраструктура, тъй като пътищата в момента са едно от нещата, които правят лошо впечатление на чужденците.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Когато разбрали, че бързият влак от София до Бургас пътува 8 часа, китайците били истински впечатлени от размерите на България...
На този ден 16.04   1071 г. – С превземането на Бари Италия се освобождава напълно от Византийска власт. 1346 г. – В Скопие Стефан Душан обявява създаването на Сръбско царство,...