Танов: "Звънял съм на ЕГН! Това са такива глупости!"

26.01.2011 | 16:16
по статията работи:
Премиерът ми каза, че президентът се е оплакал от мен, заяви шефът на митниците в коментар за изнесените днес записи от СРС-та
Танов: "Звънял съм на ЕГН! Това са такива глупости!"
Прикачени документи

Директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов коментира на пресконференция разпространените днес записи, които според в. "Галерия" уличават премиера Бойко Борисов в лобиране за митническия служител Николай Вучев.

Подробности за записите може да прочетете тук.

Ваньо Танов заяви, че е имал няколко пъти обаждания от премиера, в които Бойко Борисов е поискал да бъде проверено защо конкретни служители на митницата са уволнени. Той обаче обясни, че обажданията от страна на премиера вероятно са били провокирани от това, че познати на уволнените или самите те са се оплаквали от неправомерното съкращение, предаде БТА.

По повод изнесените нови записи от СРС-та, Ваньо Танов уточни, че не си спомня такъв разговор с Борисов, съобщи Dariknews.bg. Той все пак поясни, че Николай Вучев е попаднал в списък за лица, които да бъдат съкратени съгласно процедурата за структурна реформа в Агенция "Митници”, но заради това, че е имал решение на ТЕЛК и страда от исхемична болест на сърцето, а и заради това, че синдикатът не позволява уволнението му, е оставен на работа.

На Вучев е било предложено да бъде трудоустроен на пост, където няма тежки условия на труд, но той отказал и затова е останал на позицията си на Терминал 2 на Митница Аерогара София.

Документите по случая може да намерите в прикачения файл след статията.

"Вие смятате ли, че ще звъня на ЕГН? Звънял съм на ЕГН! Това са такива глупости", разясни той и въпросът с това, звънял ли е на ЕГН (както се чува в един от разпространените записи).

Президентът Георги Първанов се е оплаквал на Бойко Борисов, че Ваньо Танов извършва неправомерни проверки и съсипва бизнеса. Това разказа днес самият Танов, като уточни, че Борисов му се е обадил и му е казал за недоволството на държавния глава.

Ваньо Танов обясни че седмица преди да занесе документите на Борисов за проверката в бирената фабрика „Леденика”, премиерът е смятал, че проверката се извършва в следствие на лични подбуди на шефа на митниците. "Премиерът ми казва: Президентът се оплака от теб. Че извършваш неправомерни действия. Пращаш полицаи, митничари да извършват проверки и да съсипват бизнеса. Премиерът през цялата тази една седмица смяташе, че аз извършвам действия по лични подбуди спрямо тази фирма. Той е водил разговор с президента, предполагам в момента, в който му е отнет лиценза", обясни Танов.

"Откакто съм директор на митниците нито една фирма не е била под чадър", съобщи още Танов. Той прикани тези, които не вярват, да изберат произволно име на компания и обеща да им бъде предоставена цялата информация за случая.

По-рано днес журналисти от вестник „Галерия” разпространиха нови записи на телефонни разговори на Бойко Борисов с шефа на митниците Ваньо Танов. В тях премиерът лобира за повторното назначение на познат митничар, с когото „рита топка по обед”. Танов обещава да върне на Терминал 2 на софийската аерогара футболистът-митничар Николай Вучев. Ръководството на „Галерия” твърди, че записите са абсолютно автентични, но това не е потвърдено от други органи.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
-  Тате, защо Земята се върти? -  Как така се върти, бе! Да не си ми изпил ракията?
На този ден 25.04   1154 г. – Мюсюлмански войски, предвождани от Нур ад Дин превземат Дамаск. 1699 г. – Състои се сватбата на немския граф Лудвиг Крафт фон Насау-Саарбрюкен и...