"Кремиковци" с нов собственик

12.04.2011 | 14:30
по статията работи:
Столичното дружество "Елтрейд къмпани" придоби предзаводската и производствената площадка на металургичния комбинат срещу 316 млн. лв.
"Кремиковци" с нов собственик

Кодова дума за SMS-играта на Econ.bg: DELOVI

Повече за играта ще научите ТУК. Участвайте, за да  спечелите големите награди, които раздаваме по случай 10-ия рожден ден на Econ.bg!

"Елтрейд къмпани" ЕООД София е купувач на обособена част от "Кремиковци" при цена 316 милиона лева. Това обяви малко след 14 ч. синдикът на дружеството Цветан Банков. Столичната компания е  представила документ за внесен изискуем задатък от 31,6 млн. лева и е допусната за участие.

Компанията беше единствената, която депозира документи за участие в явния търг за продажба на предзаводската и производствената площадка на металургичния комбинат, информира БТА. Тя беше представлявана от управителя и едноличен собственик на фирмата Лъчезар Варнаджиев.

В петдневен срок трябва да се доплати и останалата част от сумата, като се приспадне внесения задатък. Ако бъде платена цената, Софийският градски съд ще възложи на кандидата собствеността върху имуществото, която е включена в тази обособена част.

Кредиторите на "Кремиковци” са над 7 000. Около 600 са юридически лица, информира Агенция "Фокус".

Наддаването днес започна от сума, равняваща се на 80% от началната цена през февруари, когато се състои предишният търг. Тогава в последната минута се появи инвеститор - "Виктори Комерс", но не успя да представи редовни документи за участие и търгът се провали.

След провала на първите два търга за "Кремиковци" синдикът Цветан Банков промени обособените площи за продан - предложи по-голяма част от активите на по-ниска цена.

При последното си участие в "Седмицата" по Дарик радио Банков заяви, че "евентуалният купувач има едно единствено задължение - да плати цената. Той има пълната свобода да се разполага с имуществото, както прецени за добре и както би му било най-изгодно".

Синдикът бе категоричен, че инвеститорът не е длъжен да запази предназначението на имотите, информира Dariknews.bg. Той обясни: Едно е сигурно, ако дадеш 150 или 200 млн. евро, ще стопанисваш по начин, по който да бъде ефективно за теб. При всички случаи няма да остане бездействаща, мъртва площ, там нещо ще се развие.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 23.04   181 г. пр.н.е. – В Рим е открит храмът на Венера, превърнал се в място за поклонение на куртизанките. 1348 г. – Крал Едуард III учредява Орден на жартиерата в...