Започва прием на заявления за допълнителна еднократна помощ за отопление от 400 лв.

02.11.2022 | 09:35
по статията работи: econ.bg
С цел компенсиране на увеличените цени на енергоизточниците се отпуска допълнителна еднократна финансова подкрепа за отопление за отоплителен сезон 2022/2023 година. Заявления-декларации ще се приемат от 1 до 14 ноември 2022 г.
Започва прием на заявления за допълнителна еднократна помощ за отопление от 400 лв.
Снимка: под лиценза на creative commons

С цел компенсиране на увеличените цени на енергоизточниците се отпуска допълнителна еднократна финансова подкрепа за отопление за отоплителен сезон 2022/2023 година. Заявления-декларации ще се приемат от 1 до 14 ноември 2022 г. включително в дирекциите „Социално подпомагане“ (ДСП) по настоящ адрес: лично, като се представя лична карта за справка, чрез лицензиран пощенски оператор (заявлението следва да е в оригинал) или на служебната електронна поща на съответната ДСП по настоящ адрес. 

Образец на заявление-декларация може да се получи от ДСП на място или да се изтегли от сайта на Агенцията за социално подпомагане: 

https://asp.government.bg/bg/deynosti/sotsialno-podpomagane/ednokratna-finansova-podkrepa-za-otoplenie-sezon-2022-2023/.

Информация за електронните адреси на дирекциите „Социално подпомагане“ може да бъде намерена в рубриката „Контакти“ на следния линк:

https://asp.government.bg/bg/kontakti/teritorialni-strukturi.

Към заявлението-декларация се прилагат документи, удостоверяващи доход от: трудови правоотношения и/или приравнени на тях правоотношения; извършване на услуги с личен труд; дейности в областта на селското, горското и водното стопанство; стипендии; други доходи. При необходимост дирекциите "Социално подпомагане" могат да изискват и други документи.

Право на допълнителната финансова подкрепа за отопление имат: лица и семейства, които не са подавали заявление-декларация за отпускане на целева помощ за отопление в периода от 01.07.2022 г. до 31.10.2022 г., както и такива, които вече са подавали документи и са получили отказ, тъй като средномесечният им доход е надвишил границата за достъп със сума под или равна на 40 лв. или тъй като отказът се дължи на непълна шестмесечна регистрация в дирекциите „Бюро по труда“ и при положение, че към 01.11.2022 г. продължават да са регистрирани. Не е нужно получилите отказ за целева помощ за отопление лица да подават ново заявление. Еднократната финансова подкрепа ще им бъде предоставена служебно.

Финансовата подкрепа за отопление е в размер на 400 лв. и ще бъде изплатена еднократно през месец декември 2022 г.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 19.04   65 г. – разкрит е "Пизоновия заговор" срещу император Нерон. 548 г. – Тържествено е осветена базиликата Сан Витале в Равена от 27-ия епископ на...