2016 година е най-успешната в туризма, обяви министър Ангелкова

10.09.2016 | 14:25
по статията работи: econ.bg
"През месеците от януари до юли страната ни са посетили около 4,5 милиона туристи, което е с 14% повече в сравнени с 2014 година, която беше най-силна за българския туризъм”, допълни още Ангелкова
2016 година е най-успешната в туризма, обяви министър Ангелкова
Снимка: БГНЕС

2016 година се очертава като най-успешната в туризма от началото на демокрацията досега, заяви снощи пред журналисти Николина Ангелкова, министър на туризма, цитирана от "Фокус".

"Почти двойно ръстът надвишава очакваните прогнози”, допълни министър Ангелкова. Тя уточни, че очакванията са били за 10% ръст, а имаме около 20%. "Окончателните данни ще излязат в края на септември, но за основния летен сезон – месеците юни, юли и август данните сочат между 15-20 % ръст на туризма.

Само за месеците юни и юли ръстът е 23%, а по отношение на приходите ръстът е около 14%, което са около 1 милиард лева", заяви туристическият министър. По думите на Ангелкова, за първото седеммесечие – месеците от януари до юли имаме приходи от 2 милиарда и 200 милиона лева. Ръстът на туристите в сравнение с предходната година е около 17%.

"През месеците от януари до юли страната ни са посетили около 4,5 милиона туристи, което е с 14% повече в сравнени с 2014 година, която беше най-силна за българския туризъм”, допълни още Ангелкова.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 16.04   1071 г. – С превземането на Бари Италия се освобождава напълно от Византийска власт. 1346 г. – В Скопие Стефан Душан обявява създаването на Сръбско царство,...