3277 производители на мляко са подали заявления за кризисно подпомагане

05.05.2010 | 10:47
по статията работи:
ДФ "Земеделие" предстои да изчисли точния размер на сумата, която ще получи всеки един производител
3277 производители на мляко са подали заявления за кризисно подпомагане

От общо 4126 допустими кандидати, 3277 са производителите на краве мляко, които подадоха заявления за подпомагане по Схемата за подпомагане на сектора заради кризата. Срокът за кандидатстване изтече на 30 април 2010 г.

Предстои Държавен фонд ""Земеделие" да изчисли точния размер на сумата, която ще получи всеки един млекопроизводител, след което ще се пристъпи и към изплащане на средствата. Помощта се определя на килограм реално доставено мляко, както и на килограм мляко и млечен еквивалент, директно продадено от производителя, въз основа на годишните декларации за доставки и за директни продажби за квотния период 2008/2009 г.

Помощта за кравето мляко се отпуска след нотификация от Брюксел на основание на Регламент (ЕС) № 1233/2009 на Европейската комисията от 15 декември 2009 г. Общият бюджет по схемата е 3,6 млн. лв. Тя се прилага като специфична мярка за подпомагане на млекопроизводителите в условията на криза.

Право на подпомагане по мярката имат производителите на краве мляко, които притежават индивидуална млечна квота и които са извършили доставки и/или директни продажби на краве мляко през квотния период 2008/2009 г., в размер най-малко на 20 000 кг. За да получат финансова помощ, млекопроизводителите трябва също така и да са подали годишни декларации за посочения квотен период във фонд "Земеделие".

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 08.03   1169 г. – Киев е превзет и опустошен от Андрей I Боголюбски, княз на Владимирско-Суздалското княжество 1722 г. – По заповед на Петър I в Петербург започват...