6530 тона отпадъци са постъпили в депото в "Суходол" през празниците

07.05.2009 | 14:55
по статията работи:
Ловеч ще приеме 50 хил. тона балирани отпадъци от София
6530 тона отпадъци са постъпили в депото в "Суходол" през празниците

Снимка: vsekiden.com

През празничните дни общото количество постъпили битови отпадъци на депото в „Суходол" е 6530 тона. Това съобщиха за Агенция "Фокус" от „Чистота Искър".

„Чистота Искър" и останалите фирми по организирано сметосъбиране към Столична община са извозили общо 4932 тона. Кризисният щаб с организираните им 400 автомобила са извозили 1598 тона битови отпадъци.

В трите района „Овча купел", „Триадица" и „Люлин", които са грижа на „Чистота Искър" продължава лятното почистване - миене, както и подмяната на пластмасовите съдове с метални, собственост на „Чистота Искър".

Има решение на Общинския съвет в Ловеч за приемане на 50 хил. тона балирани битови отпадъци от София. Това каза Мария Бояджийска, зам-кмет по екология в Столична община. Tя обясни, че общината ще заплати по 23 лв. на тон отпадъци.

Проведени са срещи между представители на Столична община и на Община Ловеч за уточняване на детайлите и подробнотите около транспортирането на балите, огледани са маршрутите за транспорт и депото.

„Депото още не е въведено в експлоатация. Предстои приемателна комисия. Когато всички тези неща бъдат уредени и бъде сключен договор между двете общини, тогава ще започне и извозването на балите. Депото в Ловеч е модерно съоръжение, което е изградено съвсем наскоро и предстои въвеждането му в експлоатация", каза още зам.-кметът по екология в Столична община.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 23.04   181 г. пр.н.е. – В Рим е открит храмът на Венера, превърнал се в място за поклонение на куртизанките. 1348 г. – Крал Едуард III учредява Орден на жартиерата в...