Индексът на тържищните цени (ИТЦ) тази седмица намалява до 2,009 пункта, съобщиха от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.
Оранжерийните домати поевтиняха тази седмица с 5,6%, до 2,36 лв./кг. Цената на краставиците се понижи с 2,2% - до 1,79 лв./кг. Цената на зелето се
понижи с 5,4%, до 1,06 лв./кг. Салатите поевтиняха със 14,9%, до 0,40 лв. за брой. С 1,9%, до 1,06 лев, се повиши цената на картофите.
Ябълките поскъпват с 1,4%, до 1,44 лв./кг. Българските оранжерийни зеленчуци остават на по-високо ниво в сравнение с цените на зеленчуците от внос, отчитат
от комисията.
Цената на захарта тази седмица се качва с 0,5% и тя се продава средно по 2,15 лв./кг. По 1,04 лв. се търгува брашното, тип „500". С 0,7%, до 2,71 лв. за литър, се
понижава цената на олиото. Кравето сирене е с 1,9% по-евтино и се продава средно по 4,76 лв./кг. Цената на кашкавала тип „Витоша" се повишава с
0,3%, до 10,63 лв./кг.
Обикновената кайма се продава по 4,84 лв./кг, малотрайните колбаси по 5,20 лв./кг, а свинското месо - по 6,35 лв./кг на едро, предаде Dariknews.bg.