Най-новата книга „Сейшелски рецепти и още за „Рая на Земята“ на световно признатия PR експерт и Почетен генерален консул на Република Сейшели в България, Максим Бехар, е вече на пазара. В книгата Бехар споделя своята страст към Сейшелите и традиционната им креолска кухня, представяйки разнообразието ѝ и красотата на екзотичните острови. Книгата може да бъде закупена от най-големите книжарници в страната, както и онлайн от официалния сайт на Максим Бехар – www.beharbooks.com.
„Сега вече можете лесно да си донесете Сейшелските острови вкъщи. В книгата освен креолски рецепти за готвене има и много интересни истории за Сейшелите, снимки, съвети къде и какво да правите“, казва Максим Бехар.
Премиерата на книгата ще се състои на 10 май от 18:00 ч. в книжарница Booktrading в Bulgaria Mall, гр. София. На събитието гостите ще имат възможност да се запознаят с автора Максим Бехар, да получат лично подписан екземпляр от книгата, както и да чуят още интересни истории за пътуванията му до Сейшелите. Сред официалните гости на събитието ще е шеф Aндре Токев, единственият носител на Global Masterchef Degree за Източна Европа, който ще сподели експертните си впечатления от книгата.
„Креолската кухня е известна с богатството си на вкусове и аромати, което я прави много привлекателна за любителите на екзотичната храна. Със сигурност тази книга ще стане любима на хората, които обичат да пътуват и да се потапят в различни култури, както и за всички, които обичат да готвят и да опитват нови кулинарни изкушения“, сподели още Максим Бехар.
„Сейшелски рецепти и още за „Рая на Земята“ представя любимите рецепти на Максим Бехар, съчетаващи уникалните вкусове и аромати на креолската кухня с местните продукти, които вървят ръка за ръка с природата на островите. Книгата предлага на читателите истинско пътуване до този „Рай на Земята“, като ги запознава с интересни аспекти на живота на местните жители и техните традиции, както и с най-популярните места, които трябва да бъдат посетени, за да се усети духа на Сейшелите. Освен това, авторът споделя любопитни факти за местната флора и фауна, която е богата на ендемични видове, характерни само за тези острови.
Книгата се появява малко след участието на Максим Бехар в предаването „Черешката на тортата“ по NOVA TV, където той демонстрира завидни кулинарни умения като домакин на екзотична сейшелска вечеря. С доброто представяне на креолската кухня и историите си за Сейшели, Бехар успя да предизвика интереса на зрителите към дестинацията.
Сред постиженията на Максим Бехар като автор са бестселърите „Пет минути до утре“ и „Световната PR революция“, която постигна впечатляващ успех и се нареди в класацията на Топ 100 PR книги на всички времена, според една от най-престижните глобални класации за книги BookAuthority. Всички книги на Максим Бехар могат да бъдат разгледани в официалния сайт www.beharbooks.com.