EIT Food Startup Awareness Event 5-6 декември

05.12.2019 - 06.12.2019

Европейският институт за иновации и технологии в храните (EIT Food) съвместно с Институт за агростратегии и иновации (ИАИ) организира на 5 и 6 декември 2019 г. в София, „Генератор“, бул. Черни връх, Бизнес център Витоша двудневно събитие EIT Food Startup Awareness Event, насочено към стартиращи компании в сферата на хранително вкусовата промишленост.

Настоящата програма подлежи на промени, моля да проверявате на сайта на Институт за агростратегии и иновации - www.agroinnovations.bg за актулната програма.

EIT Food Startup Awareness Event

5-6 декември, Генератор, София: https://generatorsofia.com

бул. Черни връх 47 / Източен вход / Бизнес център Витоша, София, България

Програма

Ден 1

5 декември 2019 (четвъртък)

Конференция „Иновации и предприемачество в агро-хранителната система в България”

9:30 - 10:00 Регистрация и Welcome Coffee

10:00 - 10:25 

Въведение: Иновации и предизвикателства пред храните на 21-ви век

• Емил Караниколов, министър на икономиката

• Представител на Министерство на земеделието, храните и горите (TBC)

• Юлия Боднар, EIT Food;

• Светлана Боянова, председател на Институт за агростратегии и иновации

Основен лектор (Freek Vossenaar, Министерство на земеделието, природата и качеството на храните на Холандия) – TBC

10:25 - 11:00 

Как иновациите и предприемачеството могат да подобрят нашата хранителна система 

Q&A дискусия с публиката  - Министерство на земеделието, храните и горите и храните на България, Министерство на икономиката на България; Freek Vossenaar (Министерство на земеделието, природата и качеството на храните на Холандия), Светлана Боянова - председател на Институт за агростратегии и иновации

11:00 - 11:30 

Преобразуване на хранителната система. Цифровизиране на хранителната промишленост

проф. Ангел Ангелов, катедра Биотехнология, Център за образование и качество на храните, Университет по хранителни технологии Пловдив; Светлана Боянова, председател на Институт за агростратегии и иновации

11:30 - 11:50  Кафе пауза

11:50 -12:30 

Предизвикателствата, с които се сблъскват производителите на храни днес и какви иновативни решения им липсват 

Q&A дискусия с публиката  - д-р Светла Чамова, Асоциация на месопреработвателите в България; инж. Антоанета Божинова, Съюз на преработвателите на плодове и зеленчуци; Марияна Чолакова, Сдружение на производителите на растителни масла и маслопродукти в България.

12:30 - 13:30  Обяд

13:30 - 14:00 

EIT Food - Водещата инициатива за иновации в храните на Европа - Нашите мисии и дейности Юлия Боднар, EIT Food

14:00 - 15:00

Истории за успех от български стартъпи и иновативни хранителни инициативи

Дискусия с Мая Герасимова, маркетинг експерт и бранд мениджър.

 Участници: https://www.rice-up.zone/home-bg.html ; https://www.meatmebar.com/bg ; https://roseysmark.com/en/ ;  https://www.cupffee.me ; https://scala.bg ; https://www.localfood.bg ; https://delishu.bg ;  https://www.chilli-hills.com/en .

15:00 - 15:10  Обобщение на деня

15:10 - 16:00  Време за кафе и networking

Ден 2

6 декември 2019 (петък)

Workshop за стартъпи, модериран от Cleantech Bulgaria

По време на еднодневния уъркшоп ще се работи с 8-10 високопотенциални стартиращи стартъпи от агро-хранителния сектор върху неща, които са идентифицирани като най-слабите им страни - валидиране на тяхната бизнес идея чрез методологии като Развитие на клиенти и Lean Startup и картографиране на бизнеса им в начален етап с използване на Бизнес моделиране и Lean Canvas (бяло платно). Уъркщопът ще бъде максимално практически насочен и ще включи ментори, които са успешни предприемачи и експерти от бранша. Всеки от тях ще работи с до два екипа през този ден, които ще се опитат да приложат разработените методологии в своите бизнес казуси.

9:30 - 10:00 Регистрация и Welcome Coffee

10:00 - 10:15 Въведение в уъркшопа

10:15 - 10:45 Основателите мечтаят (Kакво движи вашата компания?)

10:45 - 12:30 От концепция до валидиране на бизнеса с метода Lean (Сделката)

12:30 - 13:30  Обяд

13:30 - 14:30 Работа, която трябва да свършите (Свържете продукта си с точния клиент в подходящия момент)

14:30 - 14:40  Кафе пауза

14:40 - 15:30 Откриване на клиента

15:30 -16:00 Развийте своята бизнес идея!

*Настоящата програма подлежи на промени, моля да проверявате на сайта на Институт за агростратегии и иновации - www.agroinnovations.bg за актулната програма.

Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив