Туристите в Тайланд ще бъдат наблюдавани чрез мобилно приложение

26.02.2021 | 15:45
по статията работи: econ.bg
Чужди туристи в Тайланд ще трябва да изтеглят мобилното приложение ThailandPlus, за да проследяват контактите си с евентуално диагностицирани с Covid-19
Туристите в Тайланд ще бъдат наблюдавани чрез мобилно приложение
Снимка: под лиценза на creative commons

Чужди туристи в Тайланд ще трябва да изтеглят мобилното приложение ThailandPlus, за да проследяват контактите си с евентуално диагностицирани с Covid-19. 

Туристите ще трябва да го инсталират на мобилните си телефони още преди пристигането си в Тайланд и да го използват през целия си престой.

Приложението ще уведомява пътуващите за контакти с тези, които са били диагностицирани с коронавирус, пишат местните медии.

Потребителите на приложението ще трябва да качат своя снимка, номера на сертификата за влизане и референтния документ от посолството на Кралство Тайланд в програмата. 

По време на пътуването туристите трябва да поддържат приложението работещо и да се регистрират на различни места, като сканират QR кодове. Приложението изисква достъп до GPS на смартфона, но туристическият орган на Тайланд гарантира, че събраната информация ще се използва само за целите на общественото здраве и няма да нарушава правата за поверителност на пътниците.

Това приложение допълва останалите - Thai Chana и Mor Chana - и се разработва в сътрудничество с Министерството на цифровата икономика и общество, кабинета на министър-председателя и правителствената Агенция за цифрово развитие.

В същото време не е ясно как властите ще проследяват дали пътниците използват приложението. Ако не бъдат въведени глоби, най-вероятно туристите просто ще го игнорират, тъй като в началото на ваканцията получаването на известие за контакт със заразени с Covid-19 и карантина е много съмнителна перспектива.

По-рано беше съобщено, че тайландското правителство обмисля да позволи на ваксинираните туристи да посещават страната без карантина. Според плановете на TAT тази схема може да започне да работи до  третото тримесечие на 2021 година.

Оцени статията:
2.00/1
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 09.04   193 г. – Септимий Север е обявен за римски император. 1387 г. – Османският владетел Мурад I превзема Солун. 1413 г. – Хенри V е коронован за крал на...