Амбицията и желанието водят до правилните решения

28.02.2005 | 01:00
по статията работи: econ.bg

 

Съвместно интервю на в-к ПАРИ и ECON.BG

 

Господин Станев, какви управленски принципи налагате на ръководния екип на туристическата фирма? Албена АД стана дружество на 2003 г., а вие - мениджър на 2004 г.

Kрасимир Станев:

Нашата стратегия и тактиката ни, които обсъждаме на общото събрание на дружеството и на заседанията на съвета на директорите, са задачите, които след това поемаме и изпълняваме. Ние работим нормално, не се стремим към отличия. 

Трудно ли се ръководи туристическа фирма?

Kрасимир Станев:

Не е трудно да управляваш туристическа компания. Трудно според мен е да караш подводница. Тук опираме до възможността да се вземат правилните решения. При наличието на амбиция и желание това става лесно. Незабелязано коригираме начина на ръководство на Албена АД, доколкото се променят пазарът и икономическите условия. 

Кое е най-голямото предизвикателство пред мениджмънта на Албена АД?

Kрасимир Станев: 

Най-голямото предизвикателство е да печелим все повече и повече клиенти. В това се състои пазарната икономика. А за да ги спечелим като гости на курортите ни, всичко в тях трябва да бъде наред - инфраструктура, качествен персонал, разнообразяване на туристическия продукт и т.н. Той не може да се реализира успешно, ако всички тези компоненти не се развиват в хармония. Стремим се да ставаме все по-добри, да вървим към усъвършенстване. Трябва да се съобразяваме с изискванията на хората от XXI век - населението застарява, опасностите от нездравословен начин на живот стават все по-големи. Искаме да помагаме на нашите гости да преодоляват тези рискове. В крайна сметка всичко трябва да се реализира в по-голямото задоволство от страна на туристите от продукта, който ползват в нашите курорти, в повече клиенти, повече продажби. 

Какви са вижданията ви за развитието на туристическия продукт на курорта Албена?

Kрасимир Станев: 

Перспективите са добри. Следваме изискванията на пазара - ниски цени и по-добро качество на обслужването. Стараем се да създадем привлекателни условия за работа, за съревнование и за изява на младите хора, защото бъдещето на нашата индустрия е в тях. Който приеме предизвикателството ни, печели, който не го приеме - губи.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 04.10   771 г. – След смъртта на брат си Карломан, Карл Велики става единствен владетел на Франкската държава. 1366 г. – Започва антитурският (по-късно и...