КСО ще се превърне в основно направление за бизнеса*

26.06.2013 | 11:15
по статията работи: Теодора Пенева
Патрик О’Мейра, директор в Business in the Community
КСО ще се превърне в основно направление за бизнеса*

С какво Ви впечатлиха тазгодишните победители на Европейските награди?

Патрик О'Мейра:

В проекта на победителя в категория „Партньорски проекти на малки и средни предприятия“ – „ЕО Дент“ беше ясно, че да бъдеш отговорен е основна ценност на бизнеса, че това включва силна ангажираност на служителите и възможност да се предостави услуга на тези, които не могат да я получат по друг начин, но всичко това бе ясно изразено в бизнес стратегията и неразделна част от марката, ръководена отгоре, което прави проекта успешен.

Победителят в категория „Партньорски проекти  на големи предприятия“ – Банка  „Пиреос България“ е изключителен с това, че е свързала продукт от основната си дейност - нейната кредитна карта - за една добра кауза с УНИЦЕФ. Това е пример за интелигентен бизнес, който генерира огромен доход за УНИЦЕФ, подкрепя най-нуждаещите се и уязвими деца, така че има значително положително въздействие. По този начин Пиреос е в състояние да диференцира своите продукти и марка и едновременно прави добро. В допълнение, банката подкрепя УНИЦЕФ като инвестира значителна част от своите ресурси чрез съфинансиране на набраните суми.

Какво е бъдещето на КСО – у нас,  в Европа и по света?

Патрик О'Мейра:

Тя ще се превърне в основно направление за бизнеса, както и изискване от всички компании да бъдат по-внимателни при вземането на решения, към въздействието което оказват върху обществото, своите доставчици, клиенти, служители и планетата. Тя ще ни помогне да намерим нови решения в така наречената три-планетна икономика, т.е, за да можем да продължим да консумираме същото количество ресурси, ще са ни необходими три пъти размера на ресурсите ни в момента, за да може да бъде устойчиво. Това, разбира се, е невъзможно, така че бизнесът може да даде огромен принос, като бъде по-ефективен, като взима предвид всички свои заинтересовани страни, като бъде иновативен и отговорен. Предприятията, които отказват да правят нововъведения по този начин, ще са се изразходили в рамките на едно поколение.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 02.07   1556 г. – Русия завладява и присъединява Астраханското ханство. 1644 г. – Английска гражданска война: Състои се Битката при Марстън Мур. 1776 г. –...