Когато у нас започнат да идват по-платежоспособни клиенти, ще се повиши и качеството на обслужването

03.07.2007 | 01:00
по статията работи: econ.bg

 

Специално за Econ.bg

 

Г-н Савов, преди дни беше осветен ваканционният комплекс от затворен тип Harmony Hills, който строите край с. Рогачево. Разкажете ни повече за този проект...

Димитър Савов:

Ваканционно селище Harmony Hills е първият проект на BLD. Стартирахме го веднага след листването на компанията на Лондонската борса юни месец 2006 г. Проектът се изгражда в района на с. Рогачево, на 4 км. от к.к. Албена., върху малко повече от 12 декара земя. Състои от 182 апартамента и 20 къщи, като общата разгърната застроена площ на ваканционния комплекс е около 13 400 кв.метра. Harmony Hills ще разполага със студия, апартаменти и еднофамилни къщи, като осигурява на купувачите напълно завършен интериор. В комплекса ще има СПА-център, ресторант, лятна и зимна градина, фитнес, детски площадки и огромен басейн. Селището ще предлага property management, както и rental management за тези, които искат да отдават апартаментите си под наем.

Мястото, което избрахме за изграждането на Harmony Hills е достатъчно близо до атракциони и плаж, но и достатъчно далеч от напрежението, което предполага един курорт. Запазихме неразрушена връзката с природата. От тук се роди и идеята за името - "Harmony Hills", олицетворяващо хармонията с природата и спокойствието, което ще чувстват нашите клиенти. Към момента вече 100 от апартаментите са продадени. Самото строителство на Harmony Hills започна през март тази година и трябва да завърши май 2008 г., така че комплексът да посрещне първите си гости следващото лято.

На каква стойност е инвестицията в комплекса?

Димитър Савов:

Стойността на инвестицията възлиза около 6 млн. евро, като пазарната стойност на проекта е около 12 млн. евро.

Какви проекти разработвате още?

Димитър Савов:

Към момента разработваме още 3 други проекта.

В района на Каварна закупихме около 100 декара земя, върху които ще изграждаме на няколко етапа подобен ваканционен комплекс. Планираме това лято да пуснем първата фаза на проекта в продажба.

В края на миналата година закупихме и 56 декара земя в района на Самоков, като  продажбите се очаква да стартират октомври тази година.

Най–важният ни и значим проект към момента е BLD Sofia Tower. Това е пет звездна луксозна сграда, която ще бъде изградена на мястото на тенис кортовете на "Кемпински хотел Зографски" в София.

Планирате ли да разширите фокуса на вниманието си и върху друг тип строителство?

Димитър Савов:

Нашата стратегия е да развиваме жилищни комплекси – както ваканционни, така и градски. Планираме да направим още един проект в София, който да бъде в средния ценови диапазон. Освен проекти, които ние развиваме, имаме закупени около 350 апартамента off plan  - портфолио от проекти на един и същ предприемач. Те са в Созопол, Пампорово и Банско. От първите 150 апартамента, които закупихме, 100 вече са продадени. Затова и предприехме закупуването на останалите апартаменти.

През последните месеци следим и сектора на бизнес имотите - търговски центрове и офис сгради.

Как се развива СПА-строителството в страната, според Вас?

Димитър Савов:

Има 2 вида СПА-строителство. Единият вид е типичното - с балнеология, минерална вода и т.н., а другият вид е чистото СПА-строителство, което предполага водни процедури в самите комплекси. Забелязвам развитие на хубави комплекси, с разнообразие от СПА-процедури и услуги, което привлича много туристите. Например Велинград е пълен с гръцки и македонски туристи не само през зимата, но и целогодишно. Смятам, че това е една ниша в България, която може да се използва, за да се увеличи туристическият поток.

Може ли да се каже, че нашите турустически услуги са конкурентни на европейските? Има ли изоставане в някоя област?

Димитър Савов:

Според мен като дадености може да сме конкурентни, но все още имаме да наваксваме в качеството на обслужването. Това е най-голямото изискване на клиентите, които идват тук. Аз смятам, че когато започнат да идват по-платежоспособни туристи, ще се повиши и качеството на услугите в сектора.

 

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 18.09   96 г. – След убийството на Домициан за римски император е определен Нерва – първият от Петимата добри императори. 1502 г. – Христофор Колумб достига...