Предизвикателство вече не е технологията, а интелигентното й и оптимално използване

19.04.2002 | 01:00
по статията работи: econ.bg
 

Специално за Econ.bg.

 

- Г-н Настрадинов, вие участвахте на четвъртия дискусионен банков форум "Електронното банкиране в България". Бихте ли резюмирали основните теми във вашата презентация?

Атанас Настрадинов:

- На форума представихме новата политика на Canon за работа с корпоративни клиенти, с клиенти от размера на правителства и обществени организации от местното самоуправление. Мога да кажа, че в настоящия момент банките в България са доста напред в прилагането на съвременни информационни технологии. На форума отбелязахме как ние можем да бъдем от полза на банките, не само като предлагане на нови устройства, но и по отношение на това как да използват съществуващите устройства оптимално. Ние бихме могли да им предложим консултантски услуги и решение на въпроса как устройствата могат да бъдат защитени от технологичния прогрес. Нашата идея и амбиция е да изградим дълготрайни отношения и доверие помежду си.

- Каква е според Вас степента на технологично развитие в България в сравнение с развитието на пазара на технологии в световен аспект?

Атанас Настрадинов:

- България използва всичко ново в областта на технологиите, има много фирми, които осигуряват най-съвременна техника и технологии в България. За съжаление, у нас не се произвежда техниката, която ние предлагаме. Затова се стараем на българския пазар винаги да има всичко най-ново в този сектор. Банките разполагат с достатъчно добра и модерна технология и техника, но това не е достатъчно. Вече се говори, че предизвикателството не е технологията, а интелигентното й и оптимално използване.

- Защо решихте Canon да бъде един от генералните спонсори на четвъртия дискусионен банков форум "Електронното банкиране в България"? В какви други области Canon планира да насочва своята дейност?

Атанас Настрадинов:

- Мога да кажа, че банките са относително нова област, в която Canon се опитва да навлезе. Нашата основна сила са малките и средни предприятия. В България това е съвсем обяснимо, тъй като тук се продават устройства, които не изискват особени капиталовложения. Ние нямаме все още толкова позиции, ако визираме само корпоративния пазар и държавната администрация. Участието ни в подобен род мероприятия е с цел да засилим популярността на онова, което можем да предложим и така да подготвим бъдещето си.

 

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 02.10   1187 г. – Сирийският султан Саладин превзема Йерусалим след 88-годишно управление от кръстоносците. 1835 г. – С Битката при Гонзалес започва Тексаската...