Борсовият дебют на Facebook - "малко разочароващ"

19.05.2012 | 08:30
по статията работи: Деляна Петкова
Акциите на социалната мрежа поскъпнаха с едва 23 цента
Борсовият дебют на Facebook - "малко разочароващ"

Дългоочакваното излизане на социалната мрежа Facebook на борсата завърши малко разочароващо, отбелязват борсовите коментатори, цитирани от "Бостън глоуб" и iNews.bg.

Първоначалната цена на акция на социалната мрежа беше 38 долара и в първите часове бързо набъбна до 45 долара за брой. По-късно обаче търговията се успокои и при затварянето на сесията цената на книжата беше 38,23 долара, което е поскъпване от едва 23 цента.

Предупрежденията са, че акциите дори могат да паднат под нивото от 38 долара, тъй като от началото на май на фондовите пазари се наблюдава тенденция към разпродаване на книжа.

Брокери коментират, че в първите часове от дебюта на социалната мрежа на фондовия пазар наистина е имало голям интерес, но от страна на дребни играчи. "Моите клиенти с портфолиа от милиони не проявиха никакъв интерес", споделя финансовият съветник в Newton Сюзан Каплан.

Не само представянето на Facebook вчера не беше особено впечатляващо - голяма част от компаниите, работещи в сферата на социалните медии отчетоха спад. Акциите на Zynga, позната с видео игрите си, част от които и много разпространени сред потребителите на Facebook, поевтиняха с 13% и затвориха сесията с цена от 7,16 долара.  Книжата на бизнес ориентираната социална мрежа LinkedIn се търгуваха за 99,02 долара, което е спад от 5,6% спрямо предходната търговска сесия, а сайтът за групово пазаруване Groupon загуби 6,7% от пазарната си капитализация и акциите му достигнаха цена от 11,58 долара.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 30.04   311 г. – Римският император Галерий издава едикт, според който християните са законно признати в Римската империя. 1671 г. – Петър Зрински и Фран Кръсто...