Дянков към митничарите: Недоволните да си търсят нова работа

18.07.2012 | 15:47
по статията работи: Петя Бързилска
Министърът твърдо заяви, че Агенция "Митници" ще се премести в Русе
Дянков към митничарите: Недоволните да си търсят нова работа
Снимка: Inews.bg

Финансовият министър Симеон Дянков твърдо заяви, че "Агенция" Митници ще се премести в Русе. "Надявам се голяма част от централната администрация да има достатъчно време да се подготви, а който не иска, да си търси нова работа в София", каза пред журналисти в Бургас министърът, цитиран от БТА.

В момента той е на посещение в града с президента на Европейската банка за възстановяване и развитие Сума Чакрабарти във връзка с представянето на проект за интегриран градски транспорт със заем от банката.

"Тези от работещите в централна администрация, които не искат, в София да търсят други работи, а в Русе ви уверявам, че има достатъчно подготвени кадри. Русенският технически университет има специална подготовка и съм убеден, че митницата няма да загуби и ден”, посочи още министърът на финансите, цитиран от Агенция "Фокус".

Дянков каза, че решението за преместване е вече взето, но трябва да се промени законът, така че седалището официално да се премести в Русе. По същия начин се е променил законът, когато седалището на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури се е преместила в Бургас.

"Министерството на финансите е инициирало промяна в закона за митниците, за да се промени седалището. Това ще стане, аз съм убеден, че е добра практика”, заяви Дянков, давайки пример с конституционния съд в Германия, който не се намира в столицата Берлин, а в Карлсруе, който е и по-малък град от Русе.

Дянков съобщи, че средната заплата в централната администрация е 1120 лв., а на началници на отдели са по 1400 лв. По думите на Дянков това са много добре заплатени работни места и те също ще стоят много добре в някои от големите градове на страната като Русе.

По думите на финансовият министър въпросът за преместването на Агенция "Митници" не стои на дневен ред. "Винаги ще има някои недоволни, но въпросът е след пет-десет години дали това ще се отчита като нещо положително. Аз съм убеден, че преместването в Русе е добра реформа и това ще стане”, каза още Дянков. Той допълни, че и администрацията на НАП ще се премести във Велико Търново, но там процесът стои по-бавно, защото самата централа на НАП е по-голяма от тази на митниците.

Припомняме, че днес Централното управление на Агенция "Митници" изпрати отворено писмо до министър-председателя Бойко Борисов, в което се излагат мотивите на митническите служители против преместването на агенцията.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 25.03   708 г. – Константин е избран за папа. 717 г. – Лъв III е коронясан за византийски император. 1306 г. – Робърт Брус става крал на Шотландия. 1655 г....