Светла Тодорова: Трябва да има увеличение на цената на електроенергията

28.01.2015 | 09:10
по статията работи: Мина Стойчева
Поскъпването на тока вероятно ще бъде от 1 юли, обяснява шефът на ДКЕВР
Светла Тодорова: Трябва да има увеличение на цената на електроенергията
Снимка: Thinkstock/Guliver

Трябва да има увеличение на цената на електроенергията. Поскъпването обаче няма да се случи през първите месеци на годината. Това обяви в ефира на БНТ председателят на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Светла Тодорова.

По нейните думи това вероятно ще стане от 1 юли 2015 г. Преди да се пристъпи към такава стъпка, първо ще бъдат изискани точни разчети на ЕРП-тата.

Що се отнася до проблема с клиентите на Енерго-про, които са получили две сметки за ток този месец, тя коментира: "Ситуацията с двойните сметки е спокойна, имаме само 9 жалби. Трябва да се смени методиката на отчитането.".

Междувременно във вторник (28 януари) депутати от парламентарната комисия по енергетика обсъдиха възможността да внесат нови промени в Закона за енергетиката, с които да не се стига отново до необосновано високи сметки за ток.

"При дружествата ЧЕЗ и ЕВН няма проблеми със сметките за ток за януари, но сме ги поканили да ги изслушаме. Клиентите на Енерго-Про са получили две сметки с един и същ падеж и макар че отчетният период е спазен, реално се е получило плащане наведнъж на енергия, потребена за 51 дни, а това няма как да не направи впечатление на хората", каза при откриването на заседанието председателят на комисията и депутат от ГЕРБ Делян  Добрев.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 27.03   196 г. пр.н.е. – Птолемей V се възкачва на трона на Египет. 1309 г. – Папа Климент V отлъчва Венеция и цялото ѝ население. 1329 г. – В Агро Доминико...