2012 ще е годината на ефикасността*

02.04.2012 | 10:24
по статията работи: Лили Бончева
Светлозар Петров, Управител, "Джобтайгър" ООД
2012 ще е годината на ефикасността*
Снимка: Личен архив

 

Светлозар Петров е Управител на “Джобтайгър” ООД и един от създателите на www.jobtiger.bg – първият професионален сайт за търсене и предлагане на работа в България.

Светлозар Петров завършва промишлено и гражданско строителство във ВИАС (сега УАСГ). През 1993 г. заминава за Виена и записва магистратура в Техническия университет. По време на следването си в австрийската столица натрупва доста опит в областта на конструирането на сгради и съоръжения, но осъзнава, че строителството не е дейността, с която иска да се занимава цял живот. Това става причина през 1999 г. да започне работа като ИТ експерт в НЕК, където е отговорен за създаването и поддръжката на корпоративни компютърни мрежи, ъпгрейд на софтуер и бази данни, внедряване на нови софтуерни и хардуерни решения и др. Година след като започва работа в НЕК, получава предложение да заеме поста оперативен директор в JobTiger - проект, финансиран от Българо-американския инвестиционен фонд.

Светлозар Петров е един от лекторите в CEO Conference, която ще се проведе на 10  май и на която Econ.bg е златен медиен партньор*.

Г-н Петров, бихте ли ни разказали за Вас и Вашата работа.

Светлозар Петров:

За мен няма много за разказване. На 43 години съм. Работя за проекта JobTiger от 11 години. Смятам, че основното в работата ми е да намирам подходящите хора за подходящото работно място и да им давам възможност да развият пълния си потенциал. По този начин и те са щастливи, и резултатите са много по-добри.

Какво Ви предстои през 2012 година?

Светлозар Петров:

Според мен 2012 ще е годината на ефикасността. Следователно имам да работя върху подобряване ефикасността на екипа, както и да помагам на клиентите на JobTiger да се развиват в тази насока. Впрочем, към това има доста интерес и имаме много интересни поръчки.

Какви са най-големите предизвикателствата пред бизнеса днес?

Светлозар Петров:

Аз вярвам, че основното предизвикателство продължава да бъде работата в криза. А основното решение - ефикасност (т.е. постигане по оптимален начин на най-добри резултати) и свързаните с нея - подобряване на производителността на труда, по-добра организация на процесите, мотивация на екипа, развитие на работодателската марка (с цел привличане на най-добрите служители) и т.н. Все неща, в които се чувствам уверен в силите на JobTiger да помага на клиентите си. За моя радост.

Вашият съвет за ефективно управление на бизнеса...

Светлозар Петров:

Обръщайте внимание на детайлите и дискутирайте с хората от екипа си. Те може да виждат неща, които пропускате.

Защо приехте поканата за участие в CEO Conference 2012? С какво подобно събитие е полезно на българския бизнес?

Светлозар Петров:

Смятам, че в последните години научих неща, които ме карат да съм горд със себе си и с постигнатото от JobTiger и ще съм щастлив да споделя максимум от опита си. Същевременно, естествено, е чест за мен.

Повече информация за CEO Conference, както и за останалите участниците в отделните дискусии, можете да видите на сайта на събитието: https://ceoconference.eu/

Организатор на събитието е фирма Web and Events.

 

Оцени статията:
4.50/2
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 18.04   1506 г. – Започва строителство на базиликата Свети Петър в съвременния и вид. 1599 г. – Испанският крал Филип III Испански се жени за австрийска ерцхерцогиня...