Половината от храните у нас се произвеждат в сивия сектор

24.06.2014 | 16:55
по статията работи: Мина Стойчева
Представителите на браншовите организации смятат, че трябва да има по-голям контрол
Половината от храните у нас се произвеждат в сивия сектор

50 на сто от хранителните продукти у нас се произвеждат в сивия сектор. Това смятат представители на браншовите организации. Според тях голяма част от рибата и рибните продукти на пазарите в България също са нелегални, предаде БНР.

По данните на специалистите, у нас общо 3600 обекта произвеждат морски продукти, като само 700 от тях са регистрирани в Агенцията по храните. Представителите на браншовите организации коментират, че според тях причината за това е слабият контрол от страна на държавните органи.

Припомняме, че в средата на месеца беше приет списък с 53 внасяни рискови за бюджета стоки. Към тях спадат сезонните плодове, рибните продукти, както и зехтинът, сланината и маслините. Нововъведението предвижда всички камиони, внасящи такава продукция у нас, да бъдат задължително проверявани за укривани данъци. 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
-  Тате, защо Земята се върти? -  Как така се върти, бе! Да не си ми изпил ракията?
На този ден 23.12   619 г. – Начало на понтификатът на папа Бонифаций V. 1672 г. – Италианският астроном Джовани Доменико Касини открива Рея – вторият по големина след Титан...