Бавният път към успеха

07.02.2013
по статията работи: Александър Димитров
Или за хората, които не се "изстрелват" в живота, а вместо това утъпкват земята под себе си внимателно
Бавният път към успеха

Не всеки човек успява да се „изстреля“ в кариерата или в личните си дела. Всеки има собствен темп на развитие и това е нещо съвсем нормално. Метафорично говорейки, някои от нас са като чайници, които имат нужда да се загреят добре на котлона, докато изкарат парата, която са натрупали.

Ще си говорим за т.нар. „бавни успехи“, и за хората, на които им отнема повече време да се реализират. Характерно за тях е, че с толкова попиване на информация, знания и разискване на най-различни теории, много от тях са гръбнакът на света и дават своя огромен принос в хода му напред.

Като начало: Определете дали сте един от тези „бавни успехи“

Има няколко различни типа на по-бавна реализация, изтъква WikiHow. Едното е образователното поприще, в което се изявявате. Например в началото сте лош до посредствен ученик, оценките ви не са нищо впечатляващо, дори клонят към разочарованието. Изведнъж обаче се изстрелвате напред и помитате всички ваши съученици или състуденти по време на изпитите.

В кариерата нещата също са подобни. Първите 5, 10, дори може би 15 години, не знаете къде точно е вашето място, справяте се, но нямате крайна цел и решителност да се движите към нея. Изведнъж нещата се напасват и ставате "машина" (в добрия смисъл) от воля, нахъсаност и отдаденост.

Естествено, третият тип е социалната изява и комуникацията ви с околните. Независимо дали си говорим за приятелски отношения, намиране на мястото в обществото, сексуални отношения и връзки, темпът на всеки е различен.

„Бавните успехи“ - плод на дълбокомисленост и спокойствие

Нито за миг не трябва да си мислите, че сте глупави или че имате сериозен проблем. Някои хора гледат да препуснат из живота за колкото по-малко време е възможно, и по този начин прегряват и впоследствие изгарят. Дълбокомислеността и внимателното вземане на решения водят до по-малко грешки.

305de56a-cee9-ad95-2290-acc33f1b418e

Да "изкопаеш" успеха си невинаги е лесен и бърз процес. Снимка: Freedigitalphotos.net

Познавайте силните си страни

Сред тях са възможността да обмисляте и пресявате преживяното, чутото, видяното, прочетеното, както и търпението. Използвайте тези качества като възможност за изграждане на самочувствието си и, когато чувствате, че вървите срещу бесните води на течението, се дръжте за тях.

Тефтерът с идеите – задължителен

Може да е малък дневник, може да е лист хартия, каквото и да е, стига да може да запишете това, което ви идва наум. Този тип хора са пълни с внезапни просветления, някои от които се забравят, ако не бъдат записани някъде. Съхраняването на идеи и възможността да се върнете в по-бъдещ етап към тях винаги е генератор на успех.

Не завиждайте!

Завистта е отрова и вгорчава живота, това няма нужда да го обясняваме. Много често именно такова чувство може да се породи у вас, като се има предвид как ваши приятели и колеги вече са се реализирали или изглежда, че са се напаснали в света по-добре, отколкото вие самите. Отново – при вас нещата са по-улегнали, по-бавни, по-вглъбени. Всяко нещо с времето си. Няма смисъл да се сравнявате с темпа на другите. Всеки човек има своя собствен път и начин, по който да го извърви.

7324e152-54eb-4d1e-62f9-089559cd392e

Пътят ви е един, не всички останали пътища са подходящи за вас така или иначе. Снимка: Freedigitalphotos.net


Тази статия ви хареса? Присъединете се към Еcon.bg и във Facebook, за да следите всичко най-интересно за икономиката, предприемачеството, кариерата, личните финанси, политиката и обществото!

Оцени статията:
5.00/2
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Иванчо влиза в аптеката и започва да изброява на аптекарката: - бинт; - марля; - риванол; - кислородна вода; - лепенки; - обезболяващи; Аптекарката се притеснила и го пита -  - Да не е...
На този ден 22.10   1575 г. – Основан е град Агуаскалиентес. 1633 г.– Китайската династия Мин побеждава Холандската източноиндийска компания в Битката в залива Люолуо,...