Половината от храните у нас се произвеждат в сивия сектор

24.06.2014 | 16:55
по статията работи: Мина Стойчева
Представителите на браншовите организации смятат, че трябва да има по-голям контрол
Половината от храните у нас се произвеждат в сивия сектор

50 на сто от хранителните продукти у нас се произвеждат в сивия сектор. Това смятат представители на браншовите организации. Според тях голяма част от рибата и рибните продукти на пазарите в България също са нелегални, предаде БНР.

По данните на специалистите, у нас общо 3600 обекта произвеждат морски продукти, като само 700 от тях са регистрирани в Агенцията по храните. Представителите на браншовите организации коментират, че според тях причината за това е слабият контрол от страна на държавните органи.

Припомняме, че в средата на месеца беше приет списък с 53 внасяни рискови за бюджета стоки. Към тях спадат сезонните плодове, рибните продукти, както и зехтинът, сланината и маслините. Нововъведението предвижда всички камиони, внасящи такава продукция у нас, да бъдат задължително проверявани за укривани данъци. 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 12.12   1443 г. – Варненски кръстоносен поход: В Битката при Златица настъплението на кръстоносците, предвождани от Владислав III и Янош Хуняди, към Одрин е спряно от силна...